Premiile Pulitzer pentru fotografie, 2010

Au fost anunţate numele câştigătorilor premiilor Pulitzer pentru fotografie, 2010. Craig F. Walker de la  ,,The Denver Post” şi Mary Chind de la ,,The Des Moines Register” au numit fericiţii câştigători în cadrul Universităţii  Columbia.

Craig Walker a câştigat premiul pentru ,,Fotografia viitorului” în urma fotoreportajului său de 2 ani despre un tânăr adolescent ce s-a înscris în trupele armate pentru a lupta în Iraq. ,,Pe cât firul poveştii s-a derulat, a devenit din ce în ce mai interesant” a declarat Walker. Reportajul relatează  recrutarea, instruirea şi venirea acasă a tânărului Ian Fisher.

Mary Chind a primit premiul Pulitzer pentru ,,Ştiri de ultima ora” pentru fotografia sa despre un muncitor în construcţii care a salvat o femeie prinsă în apele turbulente ale  râului Des Mones. Jason Oglesbee a fost coborât de o macara pentru a o salva pe Ralph-Neely care era în barcă împreună cu soţul său care a decedat în urma accidentului.

Pentru întreg reportajul despre Ian Fisher, câştigătorul premiului, click aici.

Drepturile fotografiilor aparţin exclusiv autorilor, Craig Walker şi Mary Chind.

Comments

6 thoughts on “Premiile Pulitzer pentru fotografie, 2010

  1. Pingback: Alex Dima

  2. Pingback: Alex Dima Photography - Page 8 - Craiova Forum

  3. Pingback: Alex Dima Photography - Page 5 - Craiova Online Forum

  4. Pingback: Alex Dima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>